Ajankohtaista

Ajankohtaista

KaatumisSeula-hanke Seinäjoella on päättynyt

KaatumisSeula-hankkeen toiminta päättyi Seinäjoella huhtikuun lopussa. Haluamme kiittää kaikkia hankkeeseen osallistuneita sekä hankkeessa mukana toimineita yhteistyötajoja ja toimijoita!

Hankkeen päätyttyä kaikki Seinäjokea koskevat yhteydenotot voi jatkossa esittää hankkeen projektityöntekijä Tanja Kulmalalle, p. 03 - 282 9272.Menneet tapahtumat

KaatumisSeula-hankkeen Seinäjoella jo toteutuneet tapahtumat.

Komiat karkelot -kauppatapahtuma

Seinäjoen keskustassa vietettävien Komiat karkelot -kauppatapahtuman ensimmäisenä päivänä to 14.4.2016 tiedossa myös Seniorikarkelot.

Minimessut EPS-torilla

to 14.4.2016 EPS-torilla Minimessut klo 10 - 18. Pääpuhujana tapahtumassa on Juhani "Tami" Tamminen. Myös KaatumisSeulan hankekoordinaattori Anni Kuivinen on paikalla kertomassa kaatumisten ehkäisystä ja kaatumisvaaran arvioinnista.

KaatumisSeula-hanke esillä Hyllykallion Prismassa

Pe 15.4.2016 klo 15 - 18 KaatumisSeula-hankkeen hankekoordinaattori Anni Kuivinen esittelee kaatumisten ehkäisyä ja sekä kaatumisvaaran arviointia Hyllykallion Prismassa ravintolamaailman aulassa teemalla "Kevät" ja miten kaatumisia voidaan ehkäistä keväälläkin.

Turvallisuuspäivä 13.2.2016

Hyllykallion Prismassa järjestetään Turvallisuuspäivä la 13.12.2016 klo 10 - 14. Paikalla myös KaatumisSeula-hankkeesta hankekoordinaattori Anni Kuivinen.

Turvallisuuspäivä

KAAOS-seulontaklinikka on muuttanut uusiin tiloihin

KAAOS-seulontaklinikka on muuttanut Huhtalan terveyspalvelukeskuksesta pois remontin alta. Uusi klinikka sijaitsee Joupin neuvolassa osoitteessa Joupinkatu 3. Uudet tilat otettiin käyttöön tammikuun alussa.

Nivelpiiri kokoontuu 24.11.2015

Nivelpiiri kokoontuu Järjestötalolla 24.11.2015. Aiheena kaatumisvaaran pienentäminen ja nivel-ongelmaisen liikuntamahdollisuudet. Sisältää taukojumpan.

Eläkeläispiiri-tapaaminen 16.11.2015

KaatumisSeula-hankkeen hankekoordinaattori Anni Kuivinen kertoo kaatumisvaaran pienentämisestä Eläkeläispiirin tapaamisessa ma 16.11. klo 13 alkaen.Tapaaminen järjestetään seurakunnan tiloissa. Tapaaminen on maksuton.

Vapaaehtoistoiminnan messut 24.10.2015

Seinäjoen Järjestötalo järjestää Kauppakeskus Torikeskuksessa Vapaaehtoistoiminnan messut lauantaina 24.10. klo 10–15. Ohjelmassa on mukana mm. musiikki- ja tanssiesityksiä sekä vapaaehtoisten omakohtaisia puheenvuoroja siitä, mikä heitä on innostanut mukaan ja mitä vapaaehtoisena toimiminen on heille antanut. Myös KaatumisSeula-hanke on mukana messuilla. Messujen teemana on Iloa vapaaehtoistoiminnasta!

Vanhustenviikkoa vietetään 5.–11.10.2015

Suomessa on vietetty vuodesta 1954 lähtien vanhustenpäivää. Vanhustenpäivä on lokakuun ensimmäinen sunnuntai ja sitä seuraava viikko on vanhustenviikko. Seinäjoella järjestetään runsaasti tapahtumia vanhustenviikolla. Oheisesta esitteestä löytyy koko viikon ohjelmatarjonta. Myös Seinäjoen Liikuntapalvelut osallistuvat vanhustenviikkoon pitämällä avoimia ovia monissa liikuntaryhmissään. Liikuntapalveluiden avoimien ovien jumpat löydät alla olevasta esitteestä.

Vanhustenviikon ohjelma

Liikuntapalveluiden avoimet ovet vanhusten viikolla

Eläkeliiton kuukausitapaaminen Peräseinäjoella 28.9.2015

Eläkeliitto Peräseinäjoen yhdistyksen kuukausitapaaminen järjestetään Koivukaaressa (os. Keikulinkuja 10) maanantaina 28.9. klo 12 alkaen. KaatumisSeula-hankkeen hankekoordinaattori Anni Kuivisella on tapaamisessa puheenvuoro, jossa Anni kertoo mm. hankkeesta ja KAAOS-klinikasta. Puheenvuoron jälkeen on luvassa tasapainojumppaa.

Luustoyhdistyksen järjestämä osteojumppa jatkuu 23.9.2015

Osteojumppaa järjestetään jälleen 10 kertaa ajalla 23.9.–25.11. Jumppa pidetään Huhtalan terveyspalvelukeskuksen jumppasalissa (os.Huhtalantie 10) keskiviikkoisin klo 17–18. Ulko-ovet ovat lukittuna, joten paikalle on hyvä saapua ajoissa, jotta pääsee sisään.

Hopeatiistai 22.9.2015

Hopeatiistai on ikääntyneiden kohtaamispaikka keskellä kaupunkia. Hopeatiistaissa 22.9. kullaan ja keskustellaan tasapainoasioista. Hopeatiistai järjestetään Seinäjoen seurakuntakeskuksessa tiistaisin klo 10–13.

KaatumisStop-liikuntaryhmä jatkuu syksyllä Ylistarossa

Ylistarossa aloitti helmikuun alussa uusi tasapainoon ja lihasvoimaan keskittyvä liikuntaryhmä iäkkäille. Ohjaajina toimivat Eläkeliiton Ylistaron yhdistyksen vertaisohjaajat. Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 11.45–12.45 Kirmaushallilla. KaatumisStop-liikuntaryhmän syyskausi alkaa 16.9.2015.

Yhteyshenkilö Anelma Pouttu p. 040 734 5597.

Puistoretki Lakeuden puistossa

Lakeuden puistossa järjestetään puistoretki ti 15.9.2015 klo 13–15. Tapahtuma järjesteään yhteistyössä VIOLA-hankkeen kanssa.

Virikeliikuntakerho toimintakyvyn ylläpitämiseksi -liikuntaryhmä

Uusi liikuntaryhmä "Virikeliikuntakerho toimintakyvyn ylläpitämiseksi" on perustettu tänä vuonna.
Ryhmä kokoontuu maanantaisin klo 11–12 Seuralassa (os. Huhtalantie 53). Liikuntaryhmä on Eläkeliiton Seinäjoen yhdistyksen järjestämä ja sitä ohjaa vertaisohjaaja Alli Maja.

Lisätiedot Alli Maja p. 040 566 2742

Uusi hankekoordinaattori aloitti 3.8.2015

KaatumisSeula-hankkeen hankekoordinaattorina toiminut Sarika Kivimäki on palannut takaisin virkatyöhönsä Seinäjoen kaupungin Liikuntapalveluihin erityisliikunnan koordinaattoriksi 3.8.2015 lähtien. Hankekoordinaattorina jatkaa fysioterapeutti Anni Kuivinen. Annin tavoitat tutusta paikasta KAAOS-klinikalta Huhtalan terveyspalvelukeskuksesta sekä numerosta 050 436 0946. Sähköpostiosoite Annille on:

Luustoyhdistys järjestää osteojumppaa

Luustoyhdistys järjestää 10 kertaa ns. osteojumppaa osteoporoosia sairastaville. Paikka on Urheilutalon jumppasali, keskiviikkoisin klo 18–19.

Yhteyshenkilö Raija-Maija Rantala p. 040 565 1995.

Luustoyhdistys: Luustopiiri-ryhmä osteoporoosia sairastaville

Pirkanmaan Luustoyhdistyksen Etelä-Pohjanmaan paikallisosasto järjestää 5 ryhmätapaamista osteoporoosia sairastaville 22.4 alkaen. Ryhmässä käsitellään asiantuntijoiden ja vertaisten kanssa luustoterveyttä ja osteoporoosia, luuliikuntaa, kaatumistapaturmien ennaltaehkäisyä sekä ravitsemusta.Kaatumisten ehkäisyn asiantuntijana 6.5. toimii KaatumisSeula-hankkeen hankekoordinaattori Sarika Kivimäki.Ryhmään osallistuminen on Luustoyhdistyksen jäsenille maksuton, muille 15 €.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen ryhmään: p. 040 565 1995 / Raija-Maija Rantala.

Ikätori Peräseinäjoella

Seinäjoen kaupungin Ikäkeskus, kotihoito ja aikuisneuvola järjestävät Ikätorin keskiviikkona 13.5.2015 klo 9-11 Peräseinäjoen Terveyspalvelukeskuksessa (os. Keikulinkuja 1). Ikätorilla saat tietoa ikäihmisten palveluista sekä neuvontaa kotona asumiseen ja terveyteen liittyvistä asioista. Teemana erityisesti muistiasiat. Ikätorilla on saatavilla myös KaatumisSeula-hankkeen materiaalia.

Tervetuloa!

Pohjanmaan vanhustyö 2015

Koulutus- ja näyttelytapahtuma vanhustyön ammattilaisille järjestetään Törnävä-salissa Seinäjoella ti 14.4.2015. KaatumisSeula-hanke on mukana tapahtumassa esittelemässä toimintaa.

KaatumisSeula jalkautuu markettiin

KaatumisSeula-hanke järjestää ILOINEN ASKEL -tapahtumapäivän Seinäjoen Prismassa ke 11.3.2015 klo 9–15. Tapahtumassa jaetaan tietoa kaatumisten ehkäisystä ja liikunnan merkityksestä. Lisäksi mahdollisuus testata puristusvoimaa ja tasapainoa. KaatumisSeula-hanke järjestää tapahtuman yhteistyössä Kivipuro ry:n ja FinFami Etelä-Pohjanmaa ry:n kanssa.

Vanhemman väen virkistyspäivä 18.2.2015

Vanhemman väen virkistyspäivää vietettiin 18.2.2015 Kihniänkylän Sampolassa. KaatumisSeula-hanke osallistui tapahtumaan yhteistyössä Kihniänkylän Nuorisoseuran, Seinäjoen kaupungin ikäkeskuksen sekä Punainen Ristin kanssa. Ohjelmassa oli mm. puheenvuoroja kodin turvallisuudesta, kaatumisten ehkäisemisestä sekä Seinäjoen ikäkeskuksen palveluista.

Vie vanhus ulos -tapahtuma Nurmon Onnelan pienryhmäkodissa 20.1.2015

KaatumisSeula-hanke ja Nurmon Maa- ja Kotitalousnaiset tempaisevat valtakunnallisen Vie vanhus ulos- kampanjan puitteissa 20.1.2015. Hankekoordinaattori Sarika Kivimäki ja Nurmon Maa- ja Kotitalousnaisten puuhanainen Tuulikki Martikkala päättivät ottaa valtakunnallisen Vie vanhus ulos- kampanjan haasteen vastaan järjestämällä ikäihmisten ulkoilupäivän Nurmon Onnelan pienryhmäkodin asukkaille.Vie vanhus ulos- kampanja on Ikäinstituutin ja Voimaa Vanhuuteen- iäkkäiden terveysliikuntaohjelman kampanja.

Nurmon Maa- ja Kotitalousnaiset yhdessä Sarika Kivimäen kanssa menevät tiistaina 20.1.2015 klo 13.00-15.00 Onnelan pienryhmäkotiin ulkoiluttamaan asukkaita.

Ikätori Apila

Ikäkeskus ja KaatumisSeula-hanke pitävät IKÄTORIA Kaupunginkirjasto Apilassa ke 18.3. klo 10–12. Paikalla on tavattavissa Ikäkeskuksen työntekijöitä ja KaatumisSeula-hankkeen hankekoordinaattori. Ikätorilla saa tietoa ikäihmisten palveluista sekä neuvontaa kotona asumiseen liittyen. Apilassa tiedotuksen painopiste on erityisesti turvapuhelinpalveluissa ja turvateknologiaohjauksessa, omaishoitoon sekä kaatumisen ennaltaehkäisyyn, tasapainoon ja liikkumisen ylläpitämiseen liittyvissä asioissa.

Ikätori Apilan esite

Senioripäivä kauppakeskus Prismassa

Kauppakeskus Prismassa järjestetään Senioripäivä tiistaina 19.5.2015 klo 9–14.
Ohjelmassa mm. tuote-esittelyjä, tuotetarjouksia ja kaupassakäyntiapua. Myös KaatumisSeula-hanke on mukana tapahtumassa.

Senioripäivän esite

KaatumisSeula-hankkeen seminaari

Ke 20.5.2015 järjestetään hankeseminaari. Paikka: Seinäjoki Sali, Kampustalo.
Seminaarin ohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät hankeseminaariohjelmasta.

KaatumisSeula-hankeseminaarin ohjelma

Liikuta minua! -liikuntatapahtuma

KaatumisSeula-hanke järjestää Liikuta minua! -liikuntatapahtuman keskiviikkona 13.5.2015 Kyrkösjärven esteettömässä ympäristössä Luontotalolla. Tapahtumalla osallistutaan samalla kahteen valtakunnalliseen haastekampanjaan: Kansalaisareenan Liikuta minua! -haasteeseen sekä Liikkeellä Voimaa Vuosiin -toimenpideohjelman haasteeseen.

Liikuta minua! -tapahtumaesite 

Kolmas sektori on aloittanut kaatumisvaaran kartoitukset

Hankkeessa mukana olevat yhteistyökumppanit ovat aloittaneet kaatumisvaaran kartoitukset. Kaatumisvaaran arviointi -lomakkeita voit tilata hankekoordinaattori Anni Kuiviselta.

 

 

 
Edellinen muokkaus: 05.09.2016