Liikemittari

Jos haluat seurata istumisen ja liikkumisen määrää, saat halutessasi käyttöösi liikemittarin.

 

Hookie-aktiivisuusmittari

Käyttöohje

Mittari kiinnitetään mukana olevan vyön avulla lantiolle.

  1. Käytä liikemittaria koko valveillaoloaika seitsemän päivän ajan. Pue mittari päälle heti kun heräät ja riisu se pois vasta illalla, kun menet nukkumaan.
    HUOM! Mittari ei kestä vettä, joten riisu se aina suihkun, saunomisen tai uinnin ajaksi.
  2. Kiinnitä mittari mieluiten lantion oikealle puolelle. Hyvä mittarin pitopaikka on esimerkiksi housujen tai hameen vyötärön alla, jolloin se on piilossa, pysyy paikoillaan eikä häiritse päivän aikana.
  3. Seitsemän päivän jälkeen palauta mittari ja työmatkapäiväkirja palautuskuoressa ohjeiden mukaan. Voit pitää mittaria, vaikket olisi töissä mittausviikon aikana.

    Liikemittarin käyttöohje (330 kt)

Hookie-aktiivisuusmittarin asennus

Muita ohjeita ja lisätietoa

Liikemittari mittaa nopeuden muutoksia keskivartalosta, joka on mittarin pitopaikka ja antaa näin ollen todennäköisesti erilaisia tuloksia liikunnan rasittavuudesta kuin vaikkapa sykemittari tai GPS-sovellukset, joissa rasittavuutta arvioidaan eri menetelmällä. Esimerkiksi yläraajoilla tapahtuva kuntosaliharjoittelu näkyy mittarissa seisomisena, koska se ei rekisteröi yläraajoilla tapahtuvaa liikettä.

Saamassasi mittarissa vilkkuu vihreä valo (voi olla himmeäkin), kun laite on toimintavalmis. Mikäli valo alkaa vilkkua punaisena tai sammuu kokonaan mittausviikkosi aikana, siitä on lataus loppumassa/loppunut eikä se enää rekisteröi liikettä. Ota yhteyttä tutkimushenkilöstöön lisäohjeita varten!

Voit halutessasi pestä mittarin mukana olevan vyön mittausviikon aikana, mikäli hikoilet runsaasti liikuntaharrastusten myötä. HUOM! irrota mittari vyöstä pesun ajaksi.

Millaista liikkumista liikemittari mittaa?

 

 
Edellinen muokkaus: 06.09.2017