Monimuotokoulutus

Järjestämme kattavia koulutuskokonaisuuksia, jotka sisältävät käytännönläheistä lähiopetusta sekä itseopiskelua, oppimistehtäviä ja verkkotapaamisia Opintuutti-verkko-oppimisalustalla. Kouluttajamme ovat tukenasi opinnoissa koko koulutusjakson ajan. Vuonna 2017 on tarjolla viisi monimuotokoulutusta.

Ikiliikeohjaajan monimuotokoulutus – terveysliikunnan ohjaaminen ikääntyneille

Suomen Voimisteluliiton kanssa yhteistyössä toteutettavassa uudessa koulutuksessa perehdyt elimistössä tapahtuviin ikääntymismuutoksiin ja niiden huomioimiseen liikuntaharjoittelussa. Lisäksi tutustut ikääntyneille suunnattuihin terveyttä edistäviin, turvallisiin ja tehokkaisiin ryhmäliikuntatunteihin ja niiden suunnitteluun. Syksyn koulutuskokonaisuuden aloitus 14.8.
Katso lisätietoa koulutuskalenterista.

 

Starttikurssi terveysliikunnan ohjaajille – turvallista ja tehokasta ryhmäliikuntaa aikuisille

Suomen Voimisteluliiton kanssa yhteistyössä toteutettavassa koulutuksessa perehdyt fyysisen harjoittelun perusteisiin ja tutkittuun tietoon terveysliikunnasta. Koulutus tarjoaa sinulle neuvoja ja työkaluja turvallisten ja tehokkaiden ryhmäliikuntatuntien suunnitteluun ja toteutukseen. Syksyn koulutuskokonaisuuden aloitus 11.12.
Katso lisätietoa koulutuskalenterista.

 

Sovellettua pilatesta selkäoireiselle

Pilatesta käytetään paljon selkävaivojen kuntoutuksessa huolimatta tutkimustiedon vähyydestä. UKK-instituutin omat tutkimustulokset aiheesta ovat lupaavia.

Runsaasti käytännön harjoittelua sisältävässä koulutuksessamme perehdyt pilatestyyppisen selkäystävällisen harjoittelun perusteisiin, harjoitusten toteutukseen ja muunteluun sekä ohjaukseen. Koulutus pohjautuu Hoitohenkilöstön selkävaivojen ehkäisytutkimukseen (NURSE RCT), joka voitti vuoden 2016 Liikuntalääketieteellinen tutkimus -palkinnon.

Uusi koulutus sisältää kolme lähiopetuspäivää ja oppimistehtävän Opintuutti-verkko-oppimisalustalla. Lähiopetuspäivät UKK-instituutissa Tampereella ovat 16.-17.5. ja 7.9. Päivien väliin sisältyy oppimistehtävä Opintuutissa. Katso lisätietoa koulutuskalenterista.

 

Tukevasti ja turvallisesti liikkeelle

Uudessa koulutuksessa perehdyt ikääntyneiden toiminta- ja liikuntakykyä parantavaan sekä kaatumisia ehkäisevään liikuntaharjoitteluun. Lisäksi tutustumme erikuntoisille ikäihmisille suunnattuihin tutkitusti tehokkaisiin harjoitusohjelmiin ja niiden harjoitusideologiaan sekä mietimme harjoitusohjelmien soveltamista kunkin osallistujan omalle asiakaskunnalle. Koulutuskokonaisuuden aloitus verkossa 16.10., lähiopetuspäivä 14.11.
Katso lisätietoa koulutuskalenterista.

 

Kuntotestaus polkupyöräergometrillä

Tampereen Urheilulääkäriaseman toteuttamassa koulutuksessa saat fysiologiset perustiedot hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskyvyn arviointiin epäsuoralla polkupyöräergometritestillä ja perehdyt käytännön harjoituksilla testin tekemiseen ja tulosten tulkintaan. Koulutuskokonaisuuden aloitus verkossa 12.10., lähiopetuspäivä 2.11.
Katso lisätietoa koulutuskalenterista.

 
 
Edellinen muokkaus: 09.06.2017