UKK 6 min -kävelytestin tunnuskuva kävelijän lenkkari

Testaa kestävyyskunto helposti kuudessa minuutissa

Uudet UKK 6 min -kävelytestin tukimateriaalit ovat nyt vapaasti saatavilla UKK-instituutin verkkosivuilla. Aineistojen avulla arvioit oman tai asiakkaasi kestävyyskunnon kätevästi ja turvallisesti.

UKK-instituutin kahden kilometrin kävelytesti on saanut rinnalleen kuuden minuutin kävelytestin. Tutkitusti luotettava testi soveltuu sekä yksilö- että ryhmätestaamiseen ja onnistuu myös pienessä tilassa. Testi sopii terveille 20–70-vuotiaille aikuisille, joilla ei ole reipasta kävelyä estävää sairautta tai oiretta.

– Testin turvallisuuden varmistamiseksi testattavan soveltuvuus testiin tulee arvioida ennen kävelyn aloittamista, painottaa liikuntasuunnittelija Katriina Ojala UKK-instituutista.

Ohjevideo, testikortti ja tuloslaskuri saatavilla verkossa

Kuuden minuutin kävelytestin toteuttamiseen on tarjolla tukea ohjevideon muodossa. Videolla käydään läpi kuuden minuutin kävelytestin suorittaminen alkuvalmisteluista tulosten käsittelyyn.

Verkkosivuilta löytyvä testikortti sisältää puolestaan testattavan soveltuvuusarvion. Testin tekemisen jälkeen testattavan syke ja kävelty matka kirjataan samaan testikorttiin.

– Tiedot voi lisäksi syöttää UKK-instituutin verkkosivujen tuloslaskuriin, joka ilmoittaa arvion testattavan kunnosta ja mahdollistaa kuntoluokan määrittelyn, kertoo liikuntafysiologi Ari Mänttäri UKK-instituutista.

Kävelytestituoteperheen täydentää kuuden minuutin kävelytestin verkkokoulutus, jonka avulla voi kouluttautua kävelytestin ohjaajaksi.

Kuuden minuutin kävelytesti

  • arvioi maksimaalista hapenottokykyä
  • soveltuu terveille aikuisille, joilla ei ole hengitys- ja verenkiertoelimistön tai tuki- ja liikuntaelimistön sairautta tai oiretta, joka estää tai haittaa nopeaa kävelyä
  • on kätevä toteuttaa ympärivuotisesti lyhyellä 15 metrin radalla sisätiloissa.

Tutustu UKK 6 min -kävelytestiin ja Kestävyyskunnon arviointi 6 minuutin kävelytestillä -verkkokoulutukseen.
Lataa testikortti ja kokeile tuloslaskuria.

Lue lisää:

UKK-instituutin tiedote 25.4.2019: Testaa kestävyyskunto helposti kuudessa minuutissa
Terveysliikunta NYT -uutinen: Kuuden minuutin kävelytestillä arvioidaan aikuisten kestävyyskuntoa kätevästi ja turvallisesti (3.10.2018)
Mänttäri A, Suni J, Sievänen H, Husu P, Vähä-Ypyä H, Valkeinen H, Tokola K, Vasankari T. Six-minute walk test: a tool for predicting maximal aerobic power (VO₂max) in healthy adults. Clinical Physiology and Functional Imaging 2018. doi: 10.1111/cpf.12525

 

 

 
25.4.2019
 

Yhteydenotto

puh. 03 282 9111 (vaihde)

info(a)ukkinstituutti.fi

 

 

Käyntiosoite

Kaupinpuistonkatu 1

33500 Tampere

 

 

Aukioloajat

Avoinna arkisin klo 8—16

(sopimuksesta myös muina aikoina)

© UKK-instituutti
Kaikki oikeudet pidätetään.