Liiku metsään ja poluille!

Metsäpolulla kävelemässä

Syksy tuo värit ja tuoksut metsään. Sienet, marjat ja ruskamaisemat houkuttelevat suomalaisia metsään ja metsäpoluille. Yli kaksi miljoonaa suomalaista ilmoittaa harrastavansa kävelyä – syksyllä reitin voi suunnata metsään kahdessakin hyödyllisessä tarkoituksessa: terveys kohenee ja sienistä sekä marjoista saa tervettä ravintoa ruokapöytään!

Maastossa käveleminen sopii kaikenikäisille

  • lapset saavat nauttia liikkumisen vapaudesta
  • kiireiset työssäkäyvät rauhallisesta hengähdyshetkestä luonnon keskellä
  • ikä-ihmiset raittiista ulkoilmasta ja maisemista.

Sopivassa maastossa ja oikein pukeutuneena jokainen voi nauttia syksystä! Liikkuminen lähiviheralueillaon virkistävää, edullista, ekologista ja helposti saavutettavaa.

Kävely vaikuttaa monella tavalla

Terveydelle on hyväksi kävellä reippaasti puoli tuntia päivässä, vaikka kymmenen minuutin pätkissä. Luontoon ja viheralueille pääsyn helppous kerryttää ulkoilukertoja ja sitä kautta lisääntyvät myös luonnosta saatavat terveyshyödyt.

Metsäteillä ja kuntoradoilla voi kävellä reippaasti, liikuttaa käsiä ja pitää hartiat rentoina. Ryhdikkäästi kävellen ryhti paranee ja lihakset vahvistuvat. Metsän poluilla voi varovaisuuden rajoissa patikoida, juosta ja hypelläkin. Se on hyväksi erityisesti luustolle.

Metsän sadonkorjuun ja tehokkaan kävelyn yhdistäminen virkistää mieltä, parantaa unensaantia ja auttaa kestävyyskunnon parantamisessa. Metsästä saatu terveellinen ravinto yhdistettynä säännölliseen, reippaaseen kävelyyn tuo tuloksia painonhallinnassa ja kolesteroliarvojen alentamisessa.

Ulkoilututkimus — luontoympäristö ja liikunnan hyvinvointihyödyt

Metsäntutkimuslaitoksen johdolla tehtävä ulkoilun hyvinvointi- ja terveyshyötyjä sekä ympäristön muutosten vaikutusta ulkoiluun selvittävä yhteistyötutkimus.

Lue tutkimus

Lisätietoa

Luontoon.fi - Terveyttä ja hyvinvointia luonnosta, Metsähallitus 2017

 
 
Edellinen muokkaus: 09.05.2017