Terve Urheilija -logo
 

Terve Urheilija -ohjelman uutiskirje 11.3.2015

Keho, psyyke ja ravitsemus kuntoon 

Tutustu Terve Urheilija -ohjelman iltaseminaarin ohjelmaan ja täydennä tietojasi urheilijanravitsemuksesta ja koulutustarjonnasta.

 

Terve Urheilija -iltaseminaari 22.4.
"Kestääkö kasetti?"

Kevään iltaseminaarin aiheena on psyykkinen valmennus osana loukkaantuneen urheilijan vammojen hoitoa ja kuntoutusta. Urheilija voi kokea jäävänsä yksin urheiluvamman sattuessa ja valmentaja saattaa ajatella, että oma osaaminen ei riitä urheilijan tukemiseen. Psyykkisen hyvinvoinnin merkitykseen vammojen kokonaisvaltaisessa kuntoutuksessa ja hoidossa perehdytään psykologin, valmentajan, lääkärin ja urheilijan puheenvuorojen kautta.

Seminaarin ohjelma ja ilmoittautuminen sekä esite

 
     

Laatua suorituksiin -iltaseminaarin materiaalit

Marraskuisen iltaseminaarin kantava teema oli urheilijan terveenä pysyminen. Ilta keskittyi erityisesti polvivammojen ennaltaehkäisyyn. Vartalon hallintaa arvioitiin mm. lankkupidolla ja alaraajojen hallintaa tekemällä yhden jalan kyykkyä ja pudotushyppyä.

Tutustu seminaarin materiaaleihin

 
         
 

VOK-superviikonloput ja muu aluejärjestöjen koulutustarjonta

Aluejärjestöt järjestävät VOK I tason teemakoulutukset 16 paikkakunnalla huhtikuussa ja syyskuussa. Voit osallistua koko viikonloppuun, yhteen päivään tai haluamiisi teemoihin. Osallistumalla kaikkiin koulutuksiin saat suoritettua valmentajan I tason yleisen kokonaisuuden.

Tutustu myös oman liikunnan aluejärjestösi Terve Urheilija -koulutusten tarjontaan!

VOK-superviikonloput

   
         
         

Lämmittelyn monta tutkittua merkitystä

Pitääkö ennen liikuntaa tehdä aikaavievä lämmittely, jos on selvinnyt tähän asti ilman vammoja? Kyllä. Lämmittely terminä on hieman harhaanjohtava, sillä hermoston herättely ennen liikuntasuoritusta on vielä tärkeämmässä roolissa kuin lihasten lämmittely. Fiksusti tehty lämmittely nostaa myös suorituskykyä ja suoritusten laatua.

Lämmittelyn ja liiketaitoharjoittelun vaikutuksia on tutkittu UKK-instituutissa jo kymmenen vuotta. Lue tutkimus- ja kehittämispäällikkö Kati Pasasen haastattelu lämmittelyn merkityksestä. Jutusta saat myös vinkit juoksulenkille ja kuntosalille lämmittelyyn.

HS 10.3.: Onko lämmittelyn idea ymmärretty väärin?

 
 

Tarkastuslista rinneturvallisuuden lisäämiseksi

Rinnekelit jatkuvat ainakin pohjoisessa. Suuntaatko sinä vielä rinteeseen? Onnettomuusriskiä voi vähentää ennakoimalla. Rinnesäännöt on hyvä kerrata ja varusteiden kunto tarkistaa.

Terve urheilijan vinkit rinneturvallisuuteen

     

Tehoa, tuloksia ja terveyttä ruuasta!

Kokosimme käyttöösi tiivistelmän Olli Ilanderin pitämän urheiluravitsemuskoulutuksen ydinasioista. Varalan urheiluopistolla helmikuussa järjestetty koulutus perustui Ilanderin uunituoreeseen "Liikuntaravitsemus - tehoa, tuloksia ja terveyttä ruuasta" -kirjaan.

Ilander toimii useiden SM- ja MM-tason urheilijoiden ravitsemusneuvojana ja on liikuntaravitsemuksen arvostetuimpia asiantuntijoita ja kouluttajia Suomessa.

Lue koulutuksen tiivistelmä ja tutustu kirjaan

 
 

Tarvitseeko nuori urheilija palautusjuomia?

Helsingin Sanomat julkaisi tammikuussa jutun "Tarvitseeko 7-15-vuotias palautusjuomia?". Terve Urheilija -ohjelman kouluttajat ja ravitsemusasiantuntijat kertovat jutussa vinkkejä nuorten urheilijoiden palautumiseen ja eväskassiin. Artikkelista selvitaää mm. mitä eroa on palautusjuomalla ja proteiinijuomalla.

Lue HS:n artikkeli

     
   
 

Urheiluravitsemuksen asiantuntijat koolla

Urheiluravitsemuksen asiantuntijaverkosto tapaa tänä vuonna kahdesti Terve Urheilija -iltaseminaarien yhteydessä. Ensimmäinen kokoontuminen alkaa Varalassa 22.4. klo 13 jatkuen iltaseminaarilla.

Verkoston jäsenet toimivat oman alueensa urheiluravitsemuksen asiantuntijoina ja urheilijoiden ravitsemuksen yksilöohjaajina ja kouluttajina.

Katso asiantuntijoiden yhteystiedot

 
 
   
 

Kunnon kylmälaukku eväille

Terve Urheilija -ohjelman kylmälaukku on kätevä ja edullinen ratkaisu välipalojen säilytykseen. Pieneen, tummansiniseen kylmälaukkuun mahtuvat monipuoliset eväät ja kylmäkalle.

Laukun hinta 3,90 € (sis. alv) + toimituskulut. Tilaa yksi kylmälaukku omalle perheelle, tusina joukkueelle tai iso erä koko seuralle.

Tutustu tarjoukseen

 
     
         
 

Terve Urheilija -ohjelma edistää urheilijoiden laadukasta ja terveyttä tukevaa valmennusta ja ohjausta. Ohjelma välittää tutkittua tietoa käytännön valmennukseen mm. verkkosivuilla ja koulutuksissa.

Ohjelman uutiskirje esittelee neljä kertaa vuodessa uusia materiaaleja ja tulevia koulutuksia.

Terve Urheilija -videot löydät kootusti YouTubesta. Videoita on katsottu yli 215 000 kertaa.
Ohjelma on myös Facebookissa - Tykkää sinäkin.

   
         
         
Tampereen Urheilulääkäriasema
UKK-instituutti
Kaupinpuistonkatu 1, 33500 Tampere
www.terveurheilija.fi


Facebook YouTube
Lähetä kaverille

   
 

Anna palautetta | Tilaa uutiskirje | Peru uutiskirje
Osoitelähde: Terve Urheilija -ohjelman koulutuksiin osallistuneet, uutiskirjeen tilaajat ja sidosryhmät