Terve Urheilija -logo
 
Terve Urheilija -ohjelman uutiskirjebanneri

Terve Urheilija -uutiskirje: Fokuksessa urheilijan terveys

 

Lasten ja nuorten liikuntavammat yleisiä - heikko polvenhallinta  riskitekijä, johon voi vaikuttaa

Tampereen Urheilulääkäriaseman tutkija Anu Räisäsen väitöskirja lasten ja nuorten liikuntavammoista on julkaistu Tampereen yliopistossa. Terveystieteiden maisteri ja fysioterapeutti Räisäsen väitöstutkimus käsittelee lasten ja nuorten liikuntavammojen yleisyyttä Suomessa ja heikentyneen polvenhallinnan yhteyttä liikuntavammoihin nuorilla palloilulajien harrastajilla.

 
palloilijoita
     

Polven hallinnan testaaminen ja harjoittaminen

Puutteellinen polvenhallinta altistaa nuoret urheilijat urheiluvammoille, joten polvenhallintaa tulee harjoitella säännöllisesti. Yksinkertaisia harjoituksia kannattaa tehdä esimerkiksi osana alkulämmittelyä.Treeni kohdistuu erityisesti lantion alueen lihaksiin, jotka osallistuvat alaraajojen linjauksen hallintaan.

Tutustu

 

Harjoittele terveenä -seminaari Varalassa

Tampereen Urheiluakatemian 10-vuotisjuhlaseminaarissa pureudutaan
kuormituksen seurantaan ja palautumisen edistämiseen, painonhallinnan ja harjoittelun tasapainoon sekä vammojen ja sairauksien ehkäisyyn laadukkaalla harjoittelulla.

18.-19.5. Varalan Urheiluopistolla pidettävässä seminaarissa ovat äänessä Terve Urheilija -asiantuntijoista mm. Kati Pasanen, Jari Parkkari, Anna Ojala ja Juha Koskela.

Katso koko ohjelma Harjoittele terveenä - urheile laadukkaasti! -seminaari

 
urheilijan eväät
 

Ravitsemus keskiössä uudella videolla

Hyvä ruokavalio ja riittävä energiansaanti ovat osa huippu-urheilijan arkea. Tuoreella videolla voimistelija Jouki Tikkanen kertoo omasta päivärytmistään ja ruokailuistaan.

Katso Voimistelijan ruokavalio -video

     

Sporttimestari kouluttaa maksutta

Sporttimestari on vieraillut jo yli 60 urheiluseurassa ja vienyt tietoa vammojenehkäisystä nuorten urheilijoiden valmentajille.

Veli-Matti Talonen on Terve Urheilija -ohjelman ja Pohjola Sairaalan yhteishankkeen sporttimestari, joka kouluttaa seuraavaksi Hämeen Liikunta ja Urheilun koulutuksessa 17.5. Sporttimestarin kalenterissa on taas tilaa.

Tutustu palveluun ja varaa ilmainen koulutus seurallesi

 
aivotärähdys jääkiekkoilija
 

Aivotärähdysten tunnistustyökalut päivitetty

Suomenkieliset versiot uusimmista urheiluun liittyvien aivotärähdysten tunnistustyökaluista ovat nyt saatavilla: Concussion Recognition Tool (CRT5) ja Sport Concussion Assessment Tool 5. versio (SCAT5)

CRT5 on huoltajille, valmentajille, vanhemmille ja muille urheilun parissa toimiville suunnattu ohjeistus siitä, kuinka toimia mahdollisen päävamman saaneen urheilijan kanssa. Se kannattaa tulostaa ja laittaa esille urheilupaikoille ja ensiaputarvikkeisiin.

SCAT5 on kokoelma terveydenhuollon ammattilaisille päätöksenteon tueksi suunniteltuja testejä. Mukana ovat myös aivotärähdyksen saaneille urheilijoille suunnatut potilasohjeet kouluun ja urheiluun paluusta.

Lataa ja tulosta työkalut

     

Tietosuoja-asetus astuu voimaan

EU:n uusi tietosuoja-asetus (GDPR) astuu voimaan 25.5.

Tietosuojaperiaatteiden mukaisesti käsittelemme Terve Urheilija -uutiskirjeen tilaajalistoja luottamuksellisesti ja ainoastaan uutiskirjeiden lähetystarkoitukseen. Mikäli et jatkossa halua uutiskirjettä, voit perua sen viestin alalaidassa olevasta Peru uutiskirje -linkistä.

Käymme läpi tietosuojakäytäntöjämme toiminnoittain ja vastaamme mielellämme asiaa koskeviin kysymyksiin. Ota meihin yhteyttä osoitteella uklive@uta.fi.

 
         
 

Terve Urheilija -ohjelma edistää urheilijoiden laadukasta ja terveyttä tukevaa valmennusta ja ohjausta. Ohjelma välittää tutkittua tietoa käytännön valmennukseen mm. verkkosivuilla ja koulutuksissa.

Ohjelman uutiskirje esittelee ohjelman uusia aineistoja ja tulevia koulutuksia. Mikäli et jatkossa halua uutiskirjettä, voit perua sen viestin alalaidassa olevasta linkistä.

Terve Urheilija -videot löydät YouTubesta. Ohjelma on myös Facebookissa ja Twitterissä - seuraa sinäkin.

   
         
         
Tampereen Urheilulääkäriasema
UKK-instituutti
Kaupinpuistonkatu 1, 33500 Tampere
www.terveurheilija.fi


Facebook YouTube
Lähetä kaverille

   
 

Anna palautetta | Tilaa uutiskirje | Peru uutiskirje
Osoitelähde: Terve Urheilija -uutiskirjeen tilaajat, koulutusten osallistujat, sidosryhmät ja yhteistyökumppanit