Terve Urheilija -logo
 

Terve Urheilija -ohjelman uutiskirje 22.10.2015

Liikehallintaa, liikkuvuutta ja lihasvoimaa 

Tutustu Terve Urheilija -ohjelman koulutustarjontaan sekä uusiin ohjausaineistoihin. Nuorten urheilijoiden valmentajille ja huoltajille on tarjolla monenlaista apua harjoitteluun.

 

Terve Urheilija -iltaseminaari 18.11.
Teemana lasten ja nuorten voimaharjoittelu

Illassa saat vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Millaisia valmiuksia urheilevalla lapsella ja nuorella pitäisi olla ennen lisäpainoilla tehtävää voimaharjoittelua?
  • Miten näitä ominaisuuksia tulee kehittää valmennuksessa?
  • Missä vaiheessa voi aloittaa lisäpainoilla tehtävän voimaharjoittelun?
  • Miten urheilijan terveystarkastusta voi hyödyntää voimaharjoittelun suunnittelussa?
 
   
 

Pääpuhujana Harri Hakkarainen

Iltaseminaarin pääpuhujana on urheilulääkäri ja valmentaja Harri Hakkarainen. Hän kertoo kokemuksiaan ja havaintojaan kentältä 30 vuoden ajalta ja valottaa näkemyksiään siitä, mitä muista maista on opittavaa.

Ilta sisältää myös käytännön osuuden, jossa saat malleja voimaharjoittelun aloitukseen lapsilla ja toteutuksesta nuorilla.

 
 
   
 

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu

Aika: ke 18.11. kello 17.30-21

Paikka: UKK-instituutti, Kaupinpuistonkatu 1, Tampere

Seminaarin esittelysivu ja esite

Hinta: 45 e sisältäen välipalan

Ilmoittautuminen viimeistään 4.11.

 
     

Koulutus: Liikuntaravitsemus 11.11.

Kiinnostavatko liikuntaravitsemuksen aiheet? UKK-instituutissa 11.11. järjestettävässä koulutuksessa perehdytään liikkujan ravitsemukseen palautumisen, kehittymisen ja suorituskyvyn edistämisen näkökulmasta. Päivästä saat tietoa ja käytännön ohjeita ohjaukseen.

Tutustu koulutusesitteeseen ja ilmoittaudu viimeistään 28.10.

 

Koulutus: Urheilijan venyttely ja liikkuvuusharjoittelu 2.12.

UKK-instituutin iltakoulutuksessa käsitellään venyttelyn ja liikkuvuusharjoittelun perusteita ja tavoitteita. Painotus on käytännön harjoituksissa, joissa käydään läpi urheilijoille soveltuvia liikkuvuusharjoitteita ja venyttelytapoja.

Katso koulutusesite ja ilmoittaudu

 
     
         
   

Tunnetko alueesi koulutustarjonnan?

Liikunnan aluejärjestöt, urheiluakatemiat ja urheiluopistot järjestävät laadukasta koulutusta valmentajille ja ohjaajille.

Tutustu oman aluejärjestösi Terve Urheilija -koulutusten tarjontaan ja tilaa kurssi vaikka seurallesi. Avoimessa tarjonnassa nyt mm.

ESLU: Tytöt ja naiset urheilijoina 26.11.

Tampereen seudun valmennuskoulutusten tarjontaa on koottuna HLU:n ja Tampereen Urheiluakatemian koulutuskalentereissa.

 
         
         

Harjoitusohjelmia: Liikkuvuusharjoittelulla lisää pituutta ja kimmoisuutta lihakseen

Terve Urheilija -verkkosivuille on lisätty videoidut liikkuvuusharjoitusohjelmat. Voit käyttää valmiita ylä- ja alavartalon ohjelmia sellaisinaan tai poimia niistä yksittäisiä harjoitteita osaksi harjoittelua.

Liikkuvuusharjoittelu

 

Tutkittua tietoa: Rasitusvammat nuorten palloilijoiden riesana

Aikaisemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että äkillisten vammojen esiintyvyys on suuri palloilulajeissa. Juuri julkaistussa Tampereen Urheilulääkäriaseman ja UKK-instituutin "Urheilijan liiketaidot, lihaskunto ja terveys" -tutkimusprojektin osatyössä havaittiin, että rasitusvammat ovat luultua yleisempi ongelma nuorilla koripallon ja salibandyn pelaajilla.

Tutkimustulokset osoittivat, että rasitusvammat ovat yleisiä 12-22-vuotiailla palloilijoilla ja häiritsevät täysipainoista harjoittelua pitkään. Tutkitusti tehokkaita rasitusvammojen ennaltaehkäisymenetelmiä tarvitaan myös palloilulajeissa. Joukkuelajeissa on tärkeää muistaa, että kuormituksen sieto on yksilöllistä ja rasituksen määrä tulee säätää kullekin pelaajalle sopivalle tasolle.

Lue tiivistelmä tutkimuksesta tai tutustu koko tutkimustuloksiin

 

Videoita ja harjoituskirjoja: TULE-liikunnan ABC

UKK-instituutin uusilta tule-liikunta.fi-sivuilta löydät opetus- ja ohjausmateriaalia liikehallinnan merkityksestä ja videoita perusliikkumisen havainnoinnista.

Videot ohjaavat havainnoimaan ja tunnistamaan tuki- ja liikuntaelimistön "heikot lenkit" toiminnallisissa perusliikemalleissa, jotka ovat keskeisiä päivittäisissä toiminnoissa ja urheiluharjoittelussa. Videot opettavat myös valitsemaan havaittujen ongelmien perusteella yksilölliset, korjaavat harjoitusliikkeet.

Maksuton materiaalikokonaisuus on suunnattu erityisesti liikunnanohjaajille ja liikuntaneuvojille. Asiantuntijoina mm. Kati Pasanen ja Juha Koskela. Ota sivuston aineistot avuksesi valmennustyöhön.

tule-liikunta.fi

 
         
 

Terve Urheilija -ohjelma edistää urheilijoiden laadukasta ja terveyttä tukevaa valmennusta ja ohjausta. Ohjelma välittää tutkittua tietoa käytännön valmennukseen mm. verkkosivuilla ja koulutuksissa.

Ohjelman uutiskirje esittelee neljä kertaa vuodessa uusia materiaaleja ja tulevia koulutuksia.

Terve Urheilija -videot löydät kootusti YouTubesta (yli 100 videota, 270 000 katselua). Ohjelma on myös Facebookissa ja Twitterissä - tykkää ja seuraa.

   
         
         
Tampereen Urheilulääkäriasema
UKK-instituutti
Kaupinpuistonkatu 1, 33500 Tampere
www.terveurheilija.fi


Facebook YouTube
Lähetä kaverille

   
 

Anna palautetta | Tilaa uutiskirje | Peru uutiskirje
Osoitelähde: Terve Urheilija -ohjelman koulutuksiin osallistuneet, uutiskirjeen tilaajat ja sidosryhmät