UKK-instituutti logo

Kaatumisten ehkäisyn verkostokirje 1/2019

 
kalaverkkoa lautaseinällä

Tervetuloa kaatumisten ehkäisyn verkostoon!

Verkosto on valtakunnallinen ja kokoaa yhteen kaikki kaatumisten ehkäisystä kiinnostuneet. Samalla se korvaa aiemmin toimineet IKINÄ- ja KaatumisSeula®-verkostot. Meitä on jo 110.

Te verkoston jäsenet toivotte erityisesti saavanne kaatumisten ehkäisyyn liittyvää tietoa, kokemuksia, ideoita, materiaaleja ja työkaluja. Lisäksi kaipasitte verkoston jäsenille suunnattua koulutusta ja tapaamisia. Nämä kaikki toiveet on nyt laitettu korvan taakse, ja koetamme toteuttaa niitä mahdollisuuksien mukaan.

Verkoston keskeisimpänä tiedotuskanavana toimii 4–5 kertaa vuodessa lähetettävä verkostokirje. Lisäksi verkostolaisille olennaista tietoa löytyy kaatumisseula.fi-sivustolta, jossa verkostoon voi liittyä ja jonne kokoamme verkostokirjeet.

Verkostoa hallinnoi UKK-instituutti ja yhteyshenkilönä toimii projektipäällikkö, erikoistutkija Saija Karinkanta, saija.karinkanta(a)ukkinstituutti.fi, p. 050 434 5869.

 

Iäkkäiden kaatumisten ehkäisy kuntien ja maakuntien yhteiseksi tehtäväksi

Verkoston koordinointi toteutetaan osana Iäkkäiden kaatumisten ehkäisy kuntien ja maakuntien yhteiseksi tehtäväksi -hanketta. Hankkeessa viedään iäkkäiden kaatumisten ehkäisyn vaikuttavia toimintatapoja ja -käytäntöjä, tietoa ja työkaluja maakuntien alueelle. Pohjana ovat tieteelliseen tietoon, kokeiltuihin käytäntöihin ja useiden toimijoiden yhteistyöhön perustuvat KaatumisSeula®- ja IKINÄ-toimintamallit.

Toiminnan kohteena ovat ammattilaiset, järjestötoimijat ja iäkkäät itse sekä heidän läheisensä. Hankkeessa hyödynnetään olemassa olevia ja tuotetaan myös uusia yhteistyöverkostoja.

Hanke saa sosiaali- ja terveysministeriön myöntämää valtionavustusta terveyden edistämisen määrärahasta.

 Tutustu hankkeeseen 
 
         
 

KaatumisSeulan materiaalit nyt myös ruotsiksi ja englanniksi

KaatumisSeula®-hankkeessa tuotettu maksuton kaatumisten ehkäisy -materiaali on nyt saatavissa Suomen lisäksi myös ruotsiksi ja englanniksi.

Materiaali käsittää

  • itsearviointiin perustuva Kaatumisvaaran arviointi -lomake käyttöohjeineen
  • liikuntaohje kaatumisten ehkäisyyn
  • tarkistuslista niistä kaatumisen vaaratekijöistä, joihin voi itse vaikuttaa
  • 10 keinoa kaatumisten ehkäisyyn -huonetaulu.
Tulosta materiaalit
  KaatumisSeulan logo  
         
         

Kotiharjoitteluohjelman jalkauttaminen – haasteita ja oivalluksia

Iäkkäiden kaatumisten ehkäisyyn tähtäävän kotiharjoittelun jalkauttaminen käytännön toimintaan on tärkeää ja erittäin suositeltava toimenpide. Se vaatii kuitenkin monenlaista osaamista. Silti kotiharjoitteluohjelmien jalkauttamisesta on tehty vähän prosessin kuvaukseen perustuvaa tutkimusta.

Lue tuoreesta Tutkittua tietoa -referaatista, miten alankomaalaiset hommassa onnistuivat - mikä heidät haastoi eniten ja mitkä olivat tärkeimmät oivallukset. Ja ennen kaikkea mitä me voisimme oppia!

 Lue referaatti 

 

Haluatko sinä välittää tietoa verkostolle?

Seuraava verkostokirje ilmestyy elokuussa. Silloin orientoidutaan jo syksyyn.

Onko sinulla jotain, mitä haluaisit viestiä verkostolle jo seuraavassa verkostokirjeessä? Laita rohkeasti viestiä Saijalle 12.8. mennessä osoitteeseen saija.karinkanta(a)ukkinstituutti.fi.

Rentouttavaa kesää!


 
         
  kalaverkkoa lautaseinällä  

Kaatumisten ehkäisyn verkoston kautta saat ajankohtaista tietoa kaatumisten ehkäisystä, siihen liittyvistä tapahtumista ja koulutuksista sekä tuotetusta materiaalista.

Verkostoa hallinnoi UKK-instituutti.

Mikäli et jatkossa enää halua verkostokirjettä sähköpostiisi, peru tilauksesi lähettämällä viesti osoitteeseen tiedotus(a)ukkinstituutti.fi.

 
         
         

UKK-instituutti,
Kaupinpuistonkatu 1, PL 30, 33501 Tampere
www.ukkinstituutti.fi

Facebook Twitter Instagram Slideshare YouTube

 
 

Anna palautetta | Tilaa uutiskirje | Peru uutiskirje
Osoitelähde: Kaatumisten ehkäisyn verkostoon ilmoittautuneet