Ohjeet tietopyynnön tekemiseen

Ohjeet tietopyynnön tekemiseen UKK-instituutin rekistereistä

Tee vapaamuotoinen yksilöity pyyntö, josta löytyvät seuraavat tiedot:

  • Kerro, haluatko tarkistaa omat vai lapsen tai edunvalvottavan tiedot. Jos haluat tarkastaa lapsen tai edunvalvottavan tiedot, anna hänen nimensä ja henkilötunnuksensa. Jos yli 15-vuotiaan lapsen tiedot halutaan turvapostin välityksellä, anna lisäksi lapsen matkapuhelinnumero.
  • Yksilöi tutkimus- tai asiakasrekisteri, jota pyyntö koskee. Anna myös aikaväli, jolta tietoja haluat. Mitä tarkemmin yksilöit pyyntösi, sitä nopeammin löydämme tiedot.
  • Ilmoita pyynnön tarkoitus. Haluatko tarkastaa tietosi, saada tiedoista kopion itsellesi, oikaista tai poistaa sinua koskevia tietoja, siirtää tietosi järjestelmästä toiseen vai rajoittaa tai vastustaa tietojesi käsittelyä sekä vastustaa automatisoituja yksittäispäätöksiä. Voit myös pyytää nähtäväksi vanhemman, ennen vuotta 2018 aloitetun tutkimuksen henkilötietolain mukaisen rekisteriselosteen.
  • Lisää pyyntöön lähettäjän henkilötiedot: nimi, henkilötunnus, puhelinnumero, sähköpostiosoite, katuosoite, postinumero ja postitoimipaikka.
  • Kerro, miten haluat tiedot. Tiedot voidaan toimittaa turvapostina (matkapuhelinnumero vaaditaan), kirjattuna kirjeenä tai ne voidaan noutaa toimitiloistamme.
 

Pyynnön voit lähettää

  • kirjeitse osoitteella UKK-instituutti, Tietosuoja, Kaupinpuistonkatu 1, 33500 Tampere tai
  • turvapostilla turvaposti.fi-sivujen kautta.
    Kirjoita turvaposti.fi-sivulla ”Lähetä turvapostia vastaanottajalle”-kenttään ukkinstituutti ja paina login-painiketta. Täytä lomakkeen otsikoksi Tietosuojapyyntö ja kirjoita matkapuhelinnumerolle varattuun tilaan 0469221658 (kenttä: salasanan lähetys vastaanottajalle tekstiviestillä). Pyynnön voit kirjoittaa viestikenttään tai liittää tiedostona mukaan.

Ennen tietojen luovutusta henkilöllisyys tarkistetaan.

 

UKK-instituutti
Tietosuojayhteyshenkilö 
Kari Tokola
tietosuoja(a)ukkinstituutti.fi
p. 046 922 1658

 
Edellinen muokkaus: 03.12.2019