Tampereen Urheilulääkäriasema

Tampereen Urheilulääkäriasema

Tampereen Urheilulääkäriasema tunnuskuva

 

Tampereen Urheilulääkäriasema (TaULA) on UKK-instituutin yhteydessä toimiva liikunta- ja urheilulääketieteen keskus, joka on toiminut vuodesta 1980. TaULA tarjoaa palveluita kaikentasoisille liikkujille huippu-urheilijoista liikunnan harrastajiin.

taula.fi

Lääkärit

TaULAlla sinua palvelevat liikuntalääketieteen erikoislääkärit, joiden vastaanotolle voit varata ajan esimerkiksi urheilu- ja liikuntavammojen sekä urheilijan astman ja ylikuormitusoireiden kanssa. Lääkärimme tekevät myös urheilijan terveystarkastuksia.

Lääkäripalvelut

 

Testaus

Testauspalveluihimme kuuluvat rasitusastma- ja ylikuormitustutkimukset sekä kestävyyskunnon testit urheilijoille ja kuntoilijoille. Teemme myös Pelastusopiston pääsykokeen fyysisen toimintakyvyn testejä.

Testauspalvelut

 

Ravitsemus

Ravitsemustieteen asiantuntijamme tarjoaa ajantasaista tietoa ravitsemuksesta sekä käytännönläheistä ravitsemusneuvontaa urheilijoille ja liikkujille.

Urheiluravitsemuksen asiantuntijapalvelut

 

Fysioterapia

Tampereen Urheilulääkäriaseman Kuntoutuskeskuksen fysioterapeuteilta saat ohjausta yksilölliseen terapeuttiseen harjoitteluun tuki- ja liikuntaelinongelmien hoidossa.

Fysioterapiapalvelut

 

Henkinen hyvinvointi

Psykiatrinen sairaanhoitajamme auttaa kilpa- ja huippu-urheilijoita henkistä kuormitusta aiheuttavissa tilanteissa uran aikana ja sen jälkeen.

Henkisen hyvinvoinnin tukipalvelut

 

Tutkimus

TaULAn liikuntaturvallisuuteen keskittyvän tieteellisen tutkimustoiminnan tavoitteena on eri liikuntalajien harrastajien ja urheilijoiden terveyden edistäminen ja vammojen ehkäisy.

Tutkimustoiminta

 

Kehittämishankkeet

TaULAn kehittämishankkeiden tavoitteena on lisätä urheilun, liikunnan ja vapaa-ajan turvallisuutta eri kohderyhmille suunnattujen hankkeiden avulla.

terveurheilija.fi
tervekoululainen.fi
smartmoves.fi

 

Koulutus

TaULAn asiantuntijat tarjoavat koulutusta liikuntaturvallisuuden teemoista valmentajille, ohjaajille, urheilijoille, opettajille, terveydenhuoltohenkilöstölle ja muille liikunnan ammattilaisille ja opiskelijoille.

Koulutuspalvelut

 

 

 

 
Edellinen muokkaus: 08.02.2017