UKK-instituutti vahvasti esillä Liikuntalääketieteen päivillä

UKK-instituutti vahvasti esillä Liikuntalääketieteen päivillä

XXVI Liikuntalääketieteen päiville 14.–15.11.2018 osallistuu runsaasti UKK-instituutin väkeä. Päivien etenemistä voi seurata sosiaalisen median kanavilla tunnisteella #LLTP18.

Liikuntalääketieteen päivät on alan kansallinen päätapahtuma Suomessa, ja teemana on tänä vuonna Liikunta ja elintapasairaudet – uusinta uuttaPäivien ohjelmassa on ulkomaisia tähtipuhujia ja kotimaisia huippuasiantuntijoita, joista UKK-instituutin Päivi Kolu esiintyy keskiviikkoaamupäivänä aiheella Mitä maksaa? – Liikkumattomuus ja elintapasairauksien kustannukset Suomessa. Päivien e-posterisessioissa ovat talon väestä mukana mm. Ari Mänttäri, Mari Leppänen, Piia Kaikkonen sekä Timo Hänninen.

Liikuntalääketieteen päivillä valitaan myös Vuoden liikuntalääketieteellinen tutkimus 2018. Neljän finalistin joukossa on UKK-instituutin Henri Vähä-Ypyä Huonokuntoiset harrastavat eniten reipasta ja rasittavaa liikuntaa! -tutkimuksellaan, ja palkinto jaetaan keskiviikon päätteeksi. Henrin ja muiden kilpailuun osallistuneiden tutkimusabstraktit ovat luettavissa tuoreessa Liikunta & Tiede -lehden teemanumerossa 5/18.

Samaisessa Liikuntalääketieteen päivien teemanumerossa on julkaistu myös kaksi UKK-instituutin tutkimuksiin perustuvaa artikkelia. Pauliina Husun ja kumppaneiden Paikallaanolo täyttää suomalaisten päivän -artikkelin aiheena on syyskuussa ilmestyneen Liikuntaraportin tulokset: suomalaiset aikuiset ovat paikallaan yli puolet valveillaoloajastaan, ja vähän liikkuvilla nuorilla suuri osa arkipäivän liikkumisesta kertyy koulupäivän aikana. Päivi Kolun artikkelissa Liikkumattomuus käy kalliiksi taas tarkastellaan vähäisestä fyysisestä aktiivisuudesta koituvia menoja. Liikkumattomuuden kasvavista kustannuksista voi lukea lisää viime huhtikuussa ilmestyneestä Liikkumattomuuden lasku kasvaa -selvityksestä.

Liikuntalääketieteen päivien etenemisestä raportoidaan UKK-instituutin sosiaalisen median tileillä. Päivien mittaan kannattaa seurata myös järjestävän tahon eli Liikuntatieteellisen Seuran viestintäkanavia sekä tunnisteita #LLTP18 ja #liikuntalääketiede. Luentodioja ja muita oheisaineistoja voi selailla sähköisessä materiaalikansiossa.

Lue lisää:

Liikuntaraportti -teemasivu

Liikkumattomuuden kustannukset -teemasivu

 

 

 
14.11.2018
 

Yhteydenotto

puh. 03 282 9111 (vaihde)

info(a)ukkinstituutti.fi

 

 

Käyntiosoite

Kaupinpuistonkatu 1

33500 Tampere

 

 

Aukioloajat

Avoinna arkisin klo 8—16

(sopimuksesta myös muina aikoina)

© UKK-instituutti
Kaikki oikeudet pidätetään.