Liikettä seutuihin SeutuLiikkeellä!

Liikettä seutuihin SeutuLiikkeellä!

Tampereen kaupunkiseutu selvittää yhteistyössä UKK-instituutin kanssa fyysisen aktiivisuuden lisäämisen mahdollisuuksia Pirkanmaalla.

Tampereen kaupunkiseutu käynnisti marraskuussa SeutuLiike-ohjelmatyön laadinnan. Ohjelmatyö on osa fyysistä aktiivisuutta lisäävää ja ilmastonmuutosta hillitsevää työtä Pirkanmaan alueella, ja se perustuu kaupunkiseudun strategian hyvinvointiympäristön kehittämisohjelmaan.

UKK-instituutti valittiin usean hakijan joukosta kilpailutuksella SeutuLiike-ohjelmatyön yhteistyötahoksi.

- Olemme iloisia, että asiantuntijuuttamme arvostettiin kilpailutuksessa liikkumisen lisäämisen ja myös kestävän liikkumisen edistämisen osalta, toteaa UKK-instituutin koulutus- ja kehittämisjohtaja Anne-Mari Jussila.

Koulumatkakysely liikkumisen arvioinnin tukena

Työ aloitetaan analyysivaiheella: arjen liikkumisen potentiaalia arvioidaan kohderyhmittäin, joista painotetaan lapsia ja nuoria sekä heidän vanhempiaan.

- Pääkohderyhmille toteutetaan sähköinen kysely koulumatkoista ja vapaa-ajan liikkumisesta. Alueellista arviointia laajennetaan myös Tampereen kaupunkiseudun viranhaltijoiden haastattelututkimuksella. Lisäksi arvioinnissa hyödynnetään jo olemassa olevaa valtakunnallista tietoa, Jussila kertoo.

Kehittämisehdotuksia kahdeksaan kuntaan

Analyysi- ja arviointityön perusteella määritellään SeutuLiikkeen tarkemmat kohderyhmät ja kehittämistarpeet. Loppukeväästä 2019 julkistettavan ohjelmatyön tuloksena syntyy yhteenveto tarvittavista poikkihallinnollisista toimenpiteistä liikkumisen edistämiseksi Tampereen kaupunkiseudulla.

- Lupaamme, että valmistuva ohjelmatyö sisältää useita erilaisia kehittämisehdotuksia, joista kaikki Tampereen kaupunkiseudun kahdeksan kuntaa voivat toteuttaa heille sopivat toimet kustannustehokkaasti. Toimenpiteistä kertomisen lisäksi tahdomme synnyttää todellista, eri hallintokunnat ylittävää yhteistyötä liikkumisen edistämiseksi, Jussila painottaa.

 

 
5.12.2018
 

Yhteydenotto

puh. 03 282 9111 (vaihde)

info(a)ukkinstituutti.fi

 

 

Käyntiosoite

Kaupinpuistonkatu 1

33500 Tampere

 

 

Aukioloajat

Avoinna arkisin klo 8—16

(sopimuksesta myös muina aikoina)

© UKK-instituutti
Kaikki oikeudet pidätetään.