Lenkkarin pohja lumisella tiellä

Sporttiklinikalla edistetään turvallista liikkumista

Tampereen Urheilulääkäriaseman ja Varalan Urheiluopiston Sporttiklinikan palvelut on suunnattu sekä urheilijoille että kuntoilijoille.

Varalan Urheiluopistolla avautui tammikuussa Sporttiklinikka. Tampereen Urheilulääkäriaseman ja Urheiluopiston pyörittämällä klinikalla voi varata aikoja fysioterapiaan niin kertakäynteinä kuin paketteina.

– Jatkossa klinikka tarjoaa myös testaus- ja lääkäripalveluita sekä ravitsemus- ja psyykkistä valmennusta, kertoo Tampereen Urheilulääkäriaseman ylilääkäri Jari Parkkari.

Sporttiklinikan palvelut on suunnattu kaikille liikunnan harrastajille ja liikunnan aloittamista suunnitteleville.

– Sporttiklinikalle voi tulla kuka tahansa, jolla on terveys- tai palautumishaasteita tai halu tehostaa sairastumisien ja loukkaantumisten ehkäisyä, Parkkari painottaa.

Vammojen ehkäisy klinikan keskiössä

Tampereen Urheilulääkäriaseman kaiken toiminnan perustana on liikkumisen turvallisuus. Tämä näkyy myös Sporttiklinikalla, missä vammojen ja sairauksien ehkäisy on yksi ydinosaamisalueista.

– Lisäksi klinikalla keskitytään yksilöllisen kehittymisen tukemiseen, kuntouttavaan valmennukseen sekä turvalliseen paluuseen oman lajin pariin vamman tai sairauden jälkeen, Parkkari kuvailee.

Sporttiklinikan avulla halutaan parantaa erityisesti urheiluakatemian ja lajiliittojen urheilijoiden terveydenhuollon palveluja. Klinikka tuo palvelut lähemmäs urheilijoiden arkivalmennusta.

– Yhtenä tärkeänä tavoitteena on lisätä urheilijoiden terveitä harjoituspäiviä ja tätä kautta parantaa tuloksia kilpaurheilussa, Parkkari korostaa.

Lue lisää:

Sporttiklinikka (Varalan Urheiluopisto)

Tampereen Urheilulääkäriasema

 

 

 
5.2.2020
 

Yhteydenotto

puh. 03 282 9111 (vaihde)

info(a)ukkinstituutti.fi

 

 

Käyntiosoite

Kaupinpuistonkatu 1

33500 Tampere

 

 

Aukioloajat

Avoinna arkisin klo 8—16

(sopimuksesta myös muina aikoina)

© UKK-instituutti
Kaikki oikeudet pidätetään.