UKK-instiuutti liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvonta tärkeää vähän liikkuville

Lääkärin suositus on todettu erittäin tehokkaaksi keinoksi vaikuttaa potilaan terveyskäyttäytymiseen. Liikuntaneuvonta olisi erityisen tärkeää ylipainoisille potilaille, jotka liikkuvat terveysliikuntasuosituksia vähemmän.

Esiteltävän tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, mikä yhteys potilaiden taustatekijöillä ja liikuntakäyttäytymisellä oli siihen, antaako lääkäri potilaalle fyysisen aktiivisuuden suositusta vai ei.

Liikuntasuosituksia henkilöille, joilla on paljon terveysriskejä


Tulosten mukaan lääkärit kohdentavat suosituksia henkilöihin, joilla on eniten terveysriskejä. Suosituksen lisätä fyysistä aktiivisuutta oli saanut noin neljäkymmentä prosenttia vastaajista. Useimmiten liikuntasuosituksen saivat työssäkäyvät ylipainoiset henkilöt, joiden terveys oli heikko tai kohtalainen, jotka liikkuivat vähän ja joilla oli jonkin verran vaikeuksia kävellä 400 m.

Kuitenkin vain 62,6% ylipainoisista ja noin puolet vähän liikkuvista potilaista sai lääkäriltä suosituksen lisätä fyysistä aktiivisuutta. Lääkäreitä tulisikin kannustaa lisäämään liikuntaneuvontaa ylipainoisille ja lihaville potilaille ajatuksena, että liike on lääke!

Lue koko referaatti

 

 
22.3.2017
 

Yhteydenotto

puh. 03 282 9111 (vaihde)

info(a)ukkinstituutti.fi

 

 

Käyntiosoite

Kaupinpuistonkatu 1

33500 Tampere

 

 

Aukioloajat

Avoinna arkisin klo 8—16

(sopimuksesta myös muina aikoina)

© UKK-instituutti
Kaikki oikeudet pidätetään.