Päänsärkytutkimus alkaa

Haluatko osallistua päänsäryn hoitotutkimukseen?

Tiedote 10.9.2012

Haittaako päänsärky päivittäistä elämääsi? Liittyykö päänsärkyysi lihasten kireyttä ja kipeytymistä? Haluatko oppia omatoimisia keinoja päänsäryn lievittämiseksi?

Etsimme päänsäryn hoitotutkimukseen soveltuvia naisia Tampereen ja Helsingin seuduilta. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää fysioterapian hoitomenetelmien vaikutusta päänsärkyyn ja elämänlaatuun.

UKK-instituutti toteuttaa tutkimuksen yhdessä Metropolia Ammattikorkeakoulun, Keski-Suomen keskussairaalan fysiatrian yksikön ja Jyväskylän yliopiston terveystieteen laitoksen kanssa.

Sovellut tutkimukseen, mikäli

  • olet 18−60-vuotias työssäkäyvä nainen
  • sinulla on toistuvaa ja voimakasta päänsärkyä viikoittain useamman kuukauden ajan
  • et ole kilpaurheilija.

Kaksi vuotta kestävään tutkimukseen valitut arvotaan alkumittausten jälkeen kahteen tutkimusryhmään. Kumpikin ryhmä saa ensin fysioterapeutin ohjausta kuusi kertaa puolen vuoden aikana, minkä jälkeen harjoittelu jatkuu itsenäisesti seuraavan kuuden kuukauden ajan.   Tutkimuksessa seurataan myös päänsärkyoireita ja vapaa-ajan liikunnan harrastamista.

Mittaukset ja fysioterapiakäynnit ovat maksuttomia. Ne toteutetaan tutkittavien asuinpaikan mukaan joko Tampereella UKK-instituutissa tai Helsingissä Metropolia Ammattikorkeakoulussa.

Ilmoittautuminen

Jos olet kiinnostunut osallistumaan, soita UKK-instituuttiin:
9.—17.10.2012 puh. 03 282 9215, 03 282 9217, 03 282 9448, 050 594 6170 tai 050 303 5858.

Voit myös lähettää yhteystietosi s-postilla, ja soitamme sinulle.
S-posti: uktutkimus (at) uta.fi
www.metropolia.fi

Päänsäryn hoitotutkimus

Exercise Training With Physically Active Lifestyle to Reduce Headache and Quality of Life (HEADEX)

Niskan ja kaulanseudun lihasten harjoittaminen ja fyysisesti aktiivinen elämäntapa päänsäryn lievittämiseksi ja elämänlaadun parantamiseksi. Satunnaistettu, kontrolloitu tutkimus liikuntaharjoittelun ja sen kustannusvaikuttavuuden selvittämiseksi työssäkäyvien naisten krooniseen pääns

Lue tutkimus

 
Edellinen muokkaus: 17.11.2014