NELLI-hankkeen 10-vuotisseminaari

NELLI-hankkeen 10-vuotisseminaari
24.10.2013 UKK-instituutti


Neuvonta, elintavat ja liikunta neuvolassa (NELLI)-hanke alkoi 10 vuotta sitten UKK-instituutissa. Hankkeessa on selvitetty raskaudenaikaisten elintapamuutosten onnistumista ja niiden vaikutusta muun muassa raskausdiabeteksen ehkäisemiseen.

Hanke on tuottanut kymmeniä alkuperäisjulkaisuja, opinnäytteitä, viestintämateriaaleja ja koulutusta vuosien ajan. UKK-instituutin verkkosivuilla on saatavilla mm. raskaana olevien ja synnyttäneiden liikuntasuositus 14 eri kielellä maahanmuuttajia varten (> liikuntasuositukset). NELLI-hankkeen tärkeimmät tulokset sisältyvät lokakuussa julkaistaviin valtakunnallisiin äitiysneuvolasuosituksiin.

NELLI 10-vuotisseminaarissa esiintyy professori Michelle Mottola Ontariosta, Kanadasta. Hän on tutkinut raskauden ja liikunnan sekä lihavuuden ehkäisyn menetelmiä useiden kymmenien vuosien ajan johtamassaan yksikössä Ontariossa. Professori Mottola tunnetaan myös käytännönläheisenä liikunnan edistäjänä, jonka luentoja voi katsoa myös YouTubessa.

Seminaarissa kuullaan lisäksi NELLI-hankkeen johtajan, tutkimusjohtaja Riitta Luodon kertomus hankkeen alkuvaiheista, teema-alueista ja tulevaisuuden suunnasta. NELLI-hankkeen päätuloksia ravinnon, liikunnan ja painon osalta esittelevät hankkeessa väitelleet Tarja Kinnunen ja Minna Aittasalo.

Seminaarin toinen aihekokonaisuus valmistui Suomen Akatemian Työhyvinvoinnin tutkimusohjelman tukemana. Kaisa Kauppinen Työterveyslaitokselta, Aino Luotonen Helsingin Yliopistosta ja Arja Peltomäki-Vastamaa Työterveyspalvelu Viisarista kertovat miten NELLI-hankkeeseen osallistuneet äidit kuvasivat työhön paluun strategioitaan ja työkykyään.

Ilmoittaudu seminaariin

Englanninkielinen Nelli Project 10 Year Anniversary Seminar on avoin ja maksuton kaikille kiinnostuneille. Väliaikatarjoilun järjestämiseksi tarvitsemme kuitenkin ilmoittautumisesi seminaariin.

Täytä ilmoittautumislomake.

 

Lisätietoja

Henkilöä ei löydy

Tutustu ohjelmaan

 Seminaarin ohjelma (pdf)

Neuvonta, elintavat ja liikunta neuvolassa — esitutkimus

Physical activity and dietary counseling and supervised group exercise for first-time pregnant women — a feasibility study of a controlled trial

Kontrolloitu kokeellinen pilottitutkimus liikunnan ja ruokavalion vaikutuksista raskauden aikaiseen painonnousuun ja raskauden jälkeiseen painonkehitykseen.

Lue tutkimus

 
Edellinen muokkaus: 14.11.2014