Uudistettu TerveysInfo avattu

Uudistettu TerveysInfo on avattu!

Tiedote 4/2013

 

TerveysInfon logo


UKK-instituutin ylläpitämän TerveysInfo-tietokannan hakuohjelma on uudistettu. Tietokantaan kootaan tietoja eri järjestöjen tuottamista, yleisölle suunnatuista terveysaineistoista — lehtisistä, kirjasista, opetuspaketeista, julisteista jne. Palveluun on kerätty materiaalia jo vuodesta 1989 lähtien.

Terveysaineistot yhdestä osoitteesta:

www.ukkinstituutti.fi/terveysinfo

Keväällä 2013 avatussa uudistetussa TerveysInfo-hakujärjestelmässä on pyritty parantamaan palvelun käytettävyyttä ja tiedon löytyvyyttä. Terveysalan ammattilaiset löytävät palvelusta materiaalia terveysneuvonnan avuksi, samoin jokainen terveydestään kiinnostunut voi etsiä aineistoa itseään kiinnostavista terveysaiheista, esim. ravitsemuksesta ja liikunnasta. Tietokanta palvelee myös esim. terveysviestinnän tutkimusta, koska tämäntyyppistä yhtenäistä aineistokokoelmaa ei ole muualla.

TerveysInfosta saa perustiedot (esim. hinta, kohderyhmä) kiinnostavista lehtisistä, julisteista, dvd-levyistä, verkkopalveluista ym. terveysaineistoista. Palvelusta on linkit materiaalien tilauspaikkoihin tai mahdollisiin verkkoversioihin.

Aineistoa voi etsiä TerveysInfosta monella eri tavalla, esim. aiheen, tuottajan tai aineistotyypin mukaan. Ideana on koota yhteen osoitteeseen eri järjestöjen tuottamat aineistot, jotta tiedon / aineiston tarvitsijat löytäisivät ne helpommin.

Palvelu on maksutonta.

TerveysInfon päivityksessä oli talven aikana katkos sovelluksen rakentamisen vuoksi. Tuottajien lähettämät aineistot pyritään päivittämään mahdollisimman pian tietokantaan.

 

 
Edellinen muokkaus: 14.11.2014