Liikuntapiirakka palkittiin

Terveyden edistämisen teko -palkinto Liikuntapiirakalle

Tiedote 17.11.2011

Terveyden edistämisen keskus (Tekry) myönsi merkittävät huomionosoitukset terveyden edistämisen vaikuttajille ja teoille juhlaseminaarissaan (16.11.) Helsingissä. UKK-instituutin kehittämä Liikuntapiirakka oli yksi kolmesta palkitusta terveyden edistämisen teosta.

— Liikuntapiirakka korostaa hyötyliikunnan merkitystä. Jokainen voi rakentaa itselleen sopivan ohjelman oman peruskunnon ja tavoitteen mukaisesti. Liikuntapiirakka on levinnyt laajalti perusterveydenhuollon käyttöön liikuntaneuvonnan apuvälineenä. Lisäksi siitä on tehty useita versioita, Tekryn toiminnanjohtaja Janne Juvakka perusteli palkitsemista.

Terveysliikunnan suosituksen kertova Liikuntapiirakka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2004. Kuva uusittiin vuonna 2009 vastaamaan päivitettyä terveysliikunnan suositusta. Liikuntapiirakka on julkaistu myös ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Vuonna 2011 ilmestyivät liikuntarajoitteisille suunnitellut Soveltavat liikuntapiirakat.

— Tekry on palkinnut terveyden edistämisen tekoja jo 1990-luvulta. Tänä vuonna palkitut teot koskettavat laajoja väestöryhmiä, ne ovat vaivattomia ja helppoja käyttää, innostavia ja uutta luovia tekoja, toiminnanjohtaja Juvakka perusteli kolmea palkinnon saajaa.

Muut palkitut terveyden edistämisen teot olivat Sydänmerkki ja Risto Räppääjä -lastenelokuva.

 

Uutisvideo palkintojen jaosta on katsottavissa Terveyden edistämisen keskuksen verkkosivuilla.

Lisätietoa

Liikuntapiirakka >>

 
Edellinen muokkaus: 14.11.2014