Terveys 2011 selvittää liikunta-aktiivisuutta

Suomalaisten liikunta-aktiivisuutta ja kuntoa selvitetään Terveys 2011 -tutkimuksessa

 Tiedote 16.8.2011

Suomalaisten terveydentilaa ja toimintakykyä selvittävässä laajassa Terveys 2011 -tutkimuksessa tutkitaan myös suomalaisten liikunta-aktiivisuutta ja kuntoa. Tähän osatutkimukseen osallistuu 3 000—4 000 henkilöä eri puolilla Suomea Terveys 2011 -tutkimuksen 10 000 henkilön otoksesta.

Ensimmäistä kertaa suomalaisessa väestötutkimuksessa mitataan molemmilta sukupuolilta kunto ja kerätään objektiivista tietoa liikunta-aktiivisuudesta viikon ajalta. Kuntomittauksessa tehdään kuuden minuutin kävelytesti ja arvioidaan lihaskunto yleiseurooppalaisten ALPHA-FIT-testien avulla. Liikunta-aktiivisuudesta saadaan objektiivista tietoa mittarin avulla, joka taltioi viikon ajalta dataa tutkittavan kaikesta fyysisestä aktiivisuudesta — ja myös liikkumattomuudesta.

Osana eurooppalaista Courage-ikääntymistutkimusta liikunta-aktiivisuuden mittaus tehdään myös 500:lle yli 75-vuotiaalle tutkittavalle. Vastaavanlaista tutkimusta ei ole Suomessa aikaisemmin tehty.

Liikuntatutkimuksen toteuttaa UKK-instituutti. Tutkimuksen tiedonkeruu käynnistyi elokuun alussa ja jatkuu joulukuun puoliväliin saakka.

Tiedustelut

Tommi Vasankari
Tommi Vasankari
johtaja
lääketieteen tohtori, Director, Professor, MD, PhD
Puh. 040 505 9157
Asiantuntemus
  • liikuntafysiologian dosentti (Turun yliopisto)
  • WHO HEPA Europe hallituksen vara puheenjohtaja
 
Edellinen muokkaus: 17.11.2014