Aineistoja työmatkaliikuntaan

Aineistoja työmatkaliikuntaan

Työmatkaliikunnan edistäminen aineistot UKK-instituutti

Työnantajalle materiaaleja työmatkaliikunnan edistämiseen

Alla esitellyt aineistot on tuotettu osana Työmatkakävelyn ja -pyöräilyn edistäminen Tampereella (KÄPY) -tutkimushanketta. Tutustu KÄPY-hanke

Aineistot ovat ostettavissa UKK-instituutin verkkokaupasta. Siirry verkkokauppaan.

Työmatkaliikunnan edistämisen julisteet

Kävellen tai pyöräillen töihin – yksi matka, monta tapaa

Julisteessa tuodaan esille helppoja keinoja kävelyn tai pyöräilyn liittämiseksi osaksi työmatkaa. Tavoitteena on herättää työssä käyviä ihmisiä miettimään omaa työmatkaansa liikkumisen lisäämisen kannalta. Juliste sopii esimerkiksi työpaikan tai julkisen tilan aulaan, ilmoitustaululle ja sosiaalitiloihin.

Kävellen tai pyöräillen töihin – ilmainen ja tehokas tapa liikkua

Julisteessa muistutetaan, että työmatkojen kulkeminen kävellen tai pyörällä on varteenotettava vaihtoehto harrastusliikunnalle. Tavoitteena on herättää työssä käyviä ihmisiä huomaamaan, että työmatkat ovat oiva tilaisuus pitää yllä fyysistä kuntoa, jos liikunnan harrastaminen työpäivän jälkeen ei huvita tai se tuntuu liian kalliilta. Juliste sopii esimerkiksi työpaikan tai julkisen tilan aulaan, ilmoitustaululle ja sosiaalitiloihin.

Liike kehittyy, kehity sinäkin. Ole edelläkävelijä.

Julisteessa vedotaan ihmisten haluun pysyä mukana kehityksessä myös liikkumisvalintojen suhteen. Tavoitteena on herättää ihmisissä tunne, että siirtymällä henkilöautoilusta kestävämpiin kulkutapoihin esimerkiksi työmatkalla, on edelläkävijä ja tulevaisuuden suunnan näyttäjä. Juliste sopii esimerkiksi julkisen tilan tai työpaikan aulaan, ilmoitustaululle ja sosiaalitiloihin.

Tutustu A2-kokoisiin julisteisiin ja tilaa verkkokaupassa

Kävely tai pyöräily töihin kannattaa! -pöytäkartio

Pöytäkartio tuo esille työmatkakävelyn ja -pyöräilyn erilaisia hyötyjä: jaksaminen, terveys, fyysinen kunto, ajankäyttö, raha ja ympäristö. Tavoitteena on herättää ihmiset miettimään hyötyjä oman itsensä kannalta. Kartio sopii esimerkiksi työpaikkojen neuvottelu- ja kahvihuoneisiin.

Tutustu A4.-kokoiseen pöytäkartioon ja tilaa verkkokaupassa

 

Lue lisää työmatkaliikunnasta

Työmatkaliikunnan hyödyt

Vinkkejä ja linkkejä työmatkaliikuntaan

Viisaan liikkumisen Viksu-työkalu työpaikoille

Työmatkakävelyn ja -pyöräilyn edistäminen Tampereella (KÄPY-hanke)

 
Edellinen muokkaus: 25.05.2018