UKK-instituutti logo

Kaatumisten ehkäisyn verkostokirje 2/2019

 
kalaverkkoa lautaseinällä

Tervetuloa uudet jäsenet!

Meitä on jo 308 iäkkäiden kaatumisten ehkäisystä kiinnostunutta. Lämpimästi tervetuloa verkostoomme uudet jäsenet!

Verkostomme on valtakunnallinen ja kokoaa yhteen kaikki kaatumisten ehkäisystä kiinnostuneet. Samalla se korvaa aiemmin toimineet IKINÄ- ja KaatumisSeula®-verkostot.

Verkoston keskeisimpänä tiedotuskanavana toimii 4–5 kertaa vuodessa lähetettävät verkostokirjeet. Lisäksi verkostolaisille olennaista tietoa löytyy kaatumisseula.fi-verkkosivustolta, jossa verkostoon voi liittyä ja jonne kokoamme verkostokirjeet.

Verkostoa hallinnoi UKK-instituutti ja yhteyshenkilönä toimii projektipäällikkö, erikoistutkija Saija Karinkanta, saija.karinkanta(a)ukkinstituutti.fi, p. 050 434 5869.

 

Hankekuvaus SlideSharessa

Iäkkäiden kaatumisten ehkäisy kuntien ja maakuntien yhteiseksi tehtäväksi -hankkeen esittely löytyy SlideShare-palvelusta.

Käy katsomassa, mitä hankkeella olisi tarjottavana teidän alueenne kehittämistyöhön. Esitys on vapaasti käytettävissänne alueelliseen viestintään.

  Katso hanke-esitys  
 

Referaatti: Liikuntaharjoittelu keskeinen kaatumisten ja kaatumisvammojen ehkäisykeino

Tänä vuonna julkaistu Cochrane-katsaus päivittää näytön liikuntaharjoittelusta kaatumisten ehkäisyssä. Aiempiin katsauksiin verrattuna eri liikuntamuotojen vertailua on tehty enemmän.

Sen nousiko esiin jotain uutta tai yllättävää, saat nopeasti selville lukemalla katsauksesta tehdyn Tutkittua tietoa -referaatin.

  Lue tutkimusreferaatti  
 
         
 

Maksutonta koulutusta liikuntaharjoittelusta – toimi nopeasti

Kuten verkostokirjeen referaatti-osiosta voimme lukea, liikuntaharjoittelu on keskeinen kaatumisten ehkäisymuoto. Tukevasti ja turvallisesti liikkeellä -koulutus on suunnattu iäkkäiden parissa työskenteleville sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisilla. Monimuotokoulutuksessa perehdytään ikäihmisten toimintakykyä parantavaan ja kaatumisia ehkäisevään harjoitteluun.

Verkoston jäsenille on varattu 5.11. Tampereella toteutettavaan koulutukseen 10 maksutonta osallistumispaikkaa. Käy katsomassa koulutusohjelma ja ilmoittaudu alla olevan linkin kautta maksuttomalle verkostopaikalle. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

  Tutustu ohjelmaan       Ilmoittaudu maksutta  
  Iäkäs rouva jumppaa tuolin kanssa  
         
         

Iäkkäiden kaatumisten ehkäisyn ja Voimaa vanhuuteen -verkostot yhteistyössä

Yhteistyö tuo voimaa ja varmuutta ja niitä totisesti tarvitaan, jotta saamme vaikuttavat kaatumisten ehkäisykeinot kaikkien ikäihmisten saataville. UKK-instituutin Iäkkäiden kaatumisten ehkäisy kuntien ja maakuntien yhteiseksi tehtäväksi -hanke ja Ikäinstituutin Voimaa vanhuuteen -oppimisverkot ovat syventäneet yhteistyötään. Molemmat hankkeet saavat sosiaali- ja terveysministeriön myöntämää valtionavustusta terveyden edistämisen määrärahasta.

Etkö vielä kuulu Voimaa vanhuuteen -oppimisverkostoon? Alta voit lukea, mistä on kysymys ja liittyä mukaan. 

 

Hyviä käytäntöjä Voimaa vanhuuteen -oppimisverkostoista

Ikäinstituutin alueellisissa Voimaa vanhuuteen -oppimisverkostoissa pureudutaan ikäihmisten voima- ja tasapainoharjoittelun tehojaksoihin kuntosalilla ja liikuntaneuvontaan.

Maksuttomien työpajapäivien aikana vaihdetaan ideoita, kokemuksia ja sparrataan lähikuntia kohti entistä tuloksekkaampaa ikäihmisten liikuntatoimintaa. Tapaamiset kokoavat yhteen soten, liikuntatoimen ja järjestöjen edustajat.

  Kurkista alueesi aikataulu ja ilmoittaudu   


 

Seuraava verkostokirje ilmestyy lokakuussa

Haluaisitko viestiä verkostolle jo seuraavassa verkostokirjeessä? Laita rohkeasti viestiä Saijalle 11.10. mennessä osoitteeseen: saija.karinkanta(a)ukkinstituutti.fi

Hyvää alkusyksyä!

 
         
  kalaverkkoa lautaseinällä  

Kaatumisten ehkäisyn verkoston kautta saat ajankohtaista tietoa kaatumisten ehkäisystä, siihen liittyvistä tapahtumista ja koulutuksista sekä tuotetusta materiaalista.

Verkostoa hallinnoi UKK-instituutti.

Mikäli et jatkossa halua verkostokirjettä sähköpostiisi, peru tilauksesi lähettämällä viesti osoitteeseen tiedotus(a)ukkinstituutti.fi.

 
         
         

UKK-instituutti,
Kaupinpuistonkatu 1, PL 30, 33501 Tampere
www.ukkinstituutti.fi

Facebook Twitter Instagram Slideshare YouTube

 
 

Anna palautetta | Tilaa uutiskirje | Peru uutiskirje
Osoitelähde: Kaatumisten ehkäisyn verkostoon ilmoittautuneet