Safety 2016 -konferenssi Tampereella

Safety 2016 -konferenssi etsii ratkaisuja turvallisuuden edistämiseen ja tapaturmien ehkäisyyn

Yksi suurimmista kansainvälisistä tapaturmien ja väkivallan ehkäisyn konferensseista, 12th World Conference on Injury Prevention and Safety Promotion, Safety 2016, järjestetään Tampere-talossa 18–21.9.2016.

Tapaturmat, itsemurhat ja väkivalta ovat maailmanlaajuisesti merkittävimpiä ennenaikaisen kuoleman syitä. Maantieteelliset ja sosioekonomiset erot ovat suuret. Tapaturmia sattuu eniten kehitysmaissa, ja Suomessakin tapaturmainen tai väkivaltainen kuolema kohtaa useammin yhteiskunnan heikommassa asemassa olevan. Uusia keinoja tapaturmien ja väkivallan ehkäisyyn siis tarvitaan.

Turvallisuutta joka tasolle

– Suomen ja lähialueiden asiantuntijoilla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua alan huipputapahtumaan ja jakaa osaamistaan kansainvälisten kollegojen kanssa. Ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä, kannustaa koko tapahtuman suunnittelua johtava Anne Lounamaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Safety 2016 -konferenssissa esitellään tapaturmatutkimusta ja tutkimukseen pohjautuvia käytännön ratkaisuja, joilla lisätään turvallisuutta ja vähennetään väkivaltaa, itsemurhia, tapaturmia ja onnettomuuksia. Konferenssissa kuullaan yli 400 suullista esitystä turvallisuuden edistämisestä. Tapahtuman teemat liittyvät muun muassa ikääntyvien turvallisuuteen, työturvallisuuteen, liikenneturvallisuuteen, paloturvallisuuteen, turvalliseen liikuntaan, maatalouden turvallisuuteen ja kestävään kehitykseen.

Safety 2016 -konferenssin esiintyjät ovat alan kansainvälisiä huippuja, esimerkiksi Timo Partonen, Alexander Butchart, Nick Guldemond, Adnan Hyder ja Vicky Scott.

– On kiinnostavaa, miten terveysteknologialla, älykkäillä ympäristöratkaisuilla tai sosiaalisella medialla voidaan vaikuttaa turvallisuuteen, pohtii tieteellisen komitean puheenjohtaja Pirjo Lillsunde sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Safety on joka toinen vuosi järjestettävä kansainvälinen konferenssisarja, joka kokoaa yhteen alan asiantuntijoita ja tutkijoita. Tapahtumaa ei ole aikaisemmin järjestetty Suomessa. Tapahtuman pääjärjestäjä on Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja tukija Maailman terveysjärjestö WHO, World Health Organization.

Ohjelma ja ilmoittautuminen

Tutustu Safety 2016 -konferenssin ohjelmaan (englanniksi).

Ilmoittaudu Safety 2016 -konferenssiin (englanniksi). Early bird -ilmoittautuminen on käynnissä 16.5.2016 asti.

Lisätietoja

Laura Kolehmainen
tutkija, Kansallisen organisaatiokomitean sihteeri, THL
puh. 029 524 7422
sähköposti: etunimi.sukunimi (at) thl.fi

Seuraa Twitterissä: @Safety2016, #Safety2016FIN

 

 
Edellinen muokkaus: 17.05.2016